Podcast Za hranicí: Rozálie Mošovská

8.7.2024

V novém díle podcastu Za hranicí sdílela Rozálie Mošovská své dojmy o překonávání strachu i z návštěvy Bruselu.

Jaké to je, když se mladí lidé z různých koutů Evropy setkají na jednom místě? Jak tato zkušenost mění jejich pohled na svět? O tom jsme si povídali s Rozálií Mošovskou, která se zúčastnila Kick-off Eventu Evropského týdne mládeže v belgickém Bruselu.

Evropský týden mládeže pro Rozálii znamená především dobrou energii z toho, jak se na jednom místě dokáže potkat množství mladých lidí z celé Evropy a rozumí si. A to i navzdory odlišnostem.

„Největší strach jsem měla z angličtiny. A upřímně to byla jedna z věcí, kvůli které jsem hodně zvažovala, jestli pojedu nebo nepojedu,“ přiznává Rozálie. Jak ale sama rychle dodává, právě komunikace s ostatními mladými lidmi pro ni byl budíček, aby jazykovou bariéru překonala.

Ráda by svou zkušenost sdílela i dál, například mezi svými spolužáky. „Chodím na speciální školu, kde je hodně lidí s různým handicapem, takže kdybych jim mohla zprostředkovat, že to jde a že se to dá, tak by to bylo skvělé,“ uzavírá Rozálie.

Všechny díly podcastu Za hranicí najdete na podcastových aplikacích. Poslechněte si také podcast Projektor, ve kterém máme zacíleno na nejlepší vzdělávací projekty.